A for Avocado | natural skin food

 

Мисията на A for Avocado | natural skin food е да предостави истинска храна за вашата кожа, като същевременно:

хидратира | Маслото от авокадо е единственото натурално масло, което преминава през всички слоеве на епидермиса. To стига до дермата, позволявайки на богатите хранителни вещества да подхранват в дълбочина. Едно от невероятните му качества е способността му да задържа влагата. В резултат запазва кожата хидратирана за по-дълъг период от време и я предпазва от изсушаване.

изглажда | Богатото съдържание на мононенаситени мастни киселини и витамин Е са причината авокадовото масло да е особено ефективно при изглаждането на кожата, правейки я копринено нежна. В допълнение наличието на витамин В9 (естествена форма на фолиева киселина) спомага за изглаждането и подобряването на плътността на епидермиса.

подобрява еластичността | Благодарение на способността му да прониква в дълбоките слоеве на кожата, авокадовото масло стимулира производството на колаген. Това е равнозначно на добре възстановена, мека и еластична кожа, както и на забавен процес на стареене.

успокоява | Антиоксидантите налични в маслото имат силно успокояващо действие при възпаления, раздразнения, зачервяване и дори при слънчево изгаряне. Високото съдържание на фитостероли, съединения, които са противовъзпалителни и имуномодулиращи, помагат при възпалителни състояния на кожата като псориазис и екзема. Затова маслото от авокадо облекчава сърбежа.

предпазва | Авокадовото масло има естествен SPF фактор 15. Мононенаситените мазнини образуват защитен слой върху кожата, който я предпазва при излагане на слънце. От своя страна фитостеролите защитават кожата от вредното влияние на UV лъчите. Така предпазват от слънчево изгаряне, предотвратяват появата на старчески петна и намаляват риска от рак на кожата.

забавя процеса на стареене | Маслото от авокадо прониква дълбоко в кожните клетки, изглажда фините линии, изравнява тена и запазва еластичността на кожата. За това спомага и високото съдържание на витамин Е. Той е надежден помощник в битката срещу стареенето, в борбата със свободните радикали и в защитата на кожните клетки от окисляване. Маслото от авокадо може да се използва като околоочен контур, тъй като предлага естествена грижа за нежната кожа около очите. Намалява фините мимически бръчици.

И тъй като в рецептите използваме само натурални масла и билкови екстракти, не можехме да си позволим да затворим продуктите в какви да е опаковки, защото от това зависи колко дълго ще съхраним текстурите. По тази причина се спряхме на airless флакони от разградима пластмаса, която не изпуска вредни вещества в консистенците. Флаконите предпазват натуралните съставки от контакт с въздуха и не позволяват замърсяване на консистенцията при директен допир, а матовите им стени предпазват съдържанието от светлината, за да запазят трайността на продукта максимално дълго.

разгледайте продуктите ни

Slider